Káva Zlaté Zrnko – Peru – “Kakao a gaštan”

8.4017.90 s DPH


Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 36 zlatých zrniek.

  • Doprava

Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber

2-3 dni

od 2.90€

  • Doprava ZADARMO

hodnota nákupu

nad 30€

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Peru je stredne pražená 100% arabika s jediným pôvodom z oblasti Chanchamayo v Peru. Príjemná horká chuť kakaa, karamelu, vlašských orechov a pečených gaštanov.va Zlaté Zrnko – 

Pôvod: Peru je káva s pôvodom, 100% arabika z oblasti Chanchamayo v Peru. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Spracovanie: mokrou metódou

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso

Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93,5ºC-94,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Peru je príjemne horká káva, jednoduchej chuti s príjemnou dochuťou pečených gaštanov.

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Peru si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●○○

Horkosť: ●●○

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●●○

Recenzie

0 reviews
0
0
0
0
0

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Káva Zlaté Zrnko – Peru – “Kakao a gaštan””