Káva Zlaté Zrnko – Jáva “FINE ROBUSTA”

Káva Java (Fine Robusta) je stredne-tmavo pražená zmes 100% robusty s vyšším obsahom kofeínu, lahodnej horkej chuti, s tónmi likéru a sladkých orechov. Viac

8.90 s DPH


Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 18 zlatých zrniek.

  • Doprava

Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber

2-3 dni

od 2.90€

  • Doprava ZADARMO

hodnota nákupu

nad 30€

Popis

Káva Jáva (Fine Robusta) je stredne-tmavo pražená zrnková káva, 100% robusta s vyšším obsahom kofeínu, lahodnej horkej chuti, s tónmi likéru a sladkých orechov.

Pôvod: Jáva je káva s pôvodom, 100% robusta z ostrova Jáva v Indonézii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Praženie: stupeň 5 (1 – svetlé, 2 svetlé/stredné, 3 – stredné, 4 – stredné, 5 – stredné/tmavé, 6 – tmavé), krivka praženia na espresso

Použitie: espresso

Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 94ºC-94,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Jáva nás prekvapila príjemnou chuťou likéru a horkej čokolády, s cukrom v espresse chutí ako lieskovcová nátierka.

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Java si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ○○○

Sladkosť: ●●●

Horkosť: ●●●  

Aróma: ●○○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○  

Kofeín: ●●●●●

Recenzie

0 reviews
0
0
0
0
0

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Káva Zlaté Zrnko – Jáva “FINE ROBUSTA””