Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia “Geisha”

(1 recenzia zákazníka)

Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je svetlo pražená káva 100% arabika, medovo spracovaná, medovej arómy, s chuťou červeného jablka, pomaranča a broskýň.

14.90 s DPH


Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 30 zlatých zrniek.

  • Doprava

Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber

2-3 dni

od 2.90€

  • Doprava ZADARMO

hodnota nákupu

nad 30€

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je svetlo pražená káva 100% arabika, medovo spracovaná, medovej arómy, s chuťou červeného jablka, pomaranča a broskýň.

Pôvod: Výberová Kolumbia Geisha je káva s pôvodom z Finca Santa Barbara v oblasti Huila v Kolumbii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Bodové hodnotenie: 87 bodov SCA

Spracovanie: medovou metódou

Praženie: stupeň 2 – svetlé (93,8 agtronov) (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso aj filter, viac informácií o pražení

Použitie: espresso, moka, filter, cold brew

Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93,5ºC-94,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je chuťovo bohatá, ľahko ovocná káva s príjemnou čokoládovou dochuťou.

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kolumbia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●●

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●○○

 

Aróma: ●●●

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●○○

Recenzie

5
1 review
1
0
0
0
0

1 recenzia k Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia “Geisha”

Clear filters
  1. Verified owner eliskakristofova24 (overený zákazník)

    Chceli sme skúsiť niečo nové a narazili na nového favorita. Hľadali sme niečo ovocné a nie veľmi horké a našli sme… super vydarená káva

Pridať recenziu